Jak na škůdce v ledničce i ve spíži
Stala se mi jedna hrozná věc... Z Lidlu jsem si přinesla kontaminovanou rýži s červy a možná i v mouce. Najednou jsem lítala po bytě tleskajíc a skákajíc. To jsem lovila mola. Při úpravě rýže jsem zjistila škůdce. Celý špajz šel do koše, vyjma konzerv a zavařenin nebo produktů v nádobách. Už hodně dlouho vím o bylinkách, co jsou přímo atomovkou na tento druh potravinové havěti. Udělala jsem z levandule, tymiánu a hřebíčku výluh. Po umytí všech poliček jsem tento prostředek nastříkala rozprašovačem na umyté prostory, a to i na košíky a dózy. Ostříkala jsem kde co. Připadala jsem si jako šelma, která značkuje prostor. A možná, že to tak i je :))))).
Recept:
- jedna polévková lžíce sušeného tymiánu, jedna levandule a jedna hřebíčku
- vše jsem dala do mixéru rozdrtit
- zalila 0,5l vařící vodou a nechala louhovat do druhého dne
- poté jsem výluh scedila přes plátno a dala do rozprašovače. Kdybyste to udělali jen přes síto, tak by se vám rozprašovač ucpal.
Je to už několik neděl a po bytě už netleskám.....
Vychytávky:
- Kdybyste scedili jen přes síto, tak by se vám rozprašovač ucpal.
Diskusní téma: Jak na škůdce v ledničce i ve spíži
Nebyly nalezeny žádné příspěvky.