Kostivalová mast

15.11.2015 20:00

Můj syn má hodně křehké kosti. Zlomenin měl nespočet, hlavně poslední dva roky "frčí". Nedávno to byla zlomená ulna. K doktorovi přišel až po několika týdnech a ten jen konstatoval "fixovat". Úplně jsem nebyla moudrá z tohoto rozhodnutí, ale co doktor, to názor. Přišel za mnou, jestli bych mu trochu nepomohla. No, co jiného než kostival. Nejlepší to bylinka na zlomeniny, pohmožděniny, nalomeniny, naraženiny, apod. Znali jí už staří Řekové...

Budete se divit, ale již třetí den se synkovi velmi ulevilo z bolesti a otoku.

Na mast budete potřebovat:

  • 30g kořene kostivalu
  • 50g nerafinovaného bambuckého másla
  • 20g nerafinovaného kokosového oleje

Postup:

I. Do vydezinfikované porcelánové misky dáte rozehřát máslo a kokosák. Teplota nesmí přesáhnout 70°C

II. Vložíte bylinky a necháte macerovat v horké lázni 3h. Pro větší účinnost můžete postup opakovat ještě i druhý den, zas na 3h.

III. Bylinky sceďte a dejte do předem vydezinfikované skleněné misky nebo zavařovačky.

IV. Nechte vychladnout.


Vychytávky:

  • kořen předem rozmixujte
  • kdyby se vám mast zdála příliš tuhá, tak po vyndání a scedění misku vložte na cca 10-15 min do mrazáku a poté vyšlehejte ručním šlehačem do pěny.
  • připravenou směs na šlehání poznáte tak, že se vám na povrchu udělá taková krusta.